Побачив світ 13-й випуск журналу «Вісник Харківської Духовної Семінарії»

Побачив світ 13-й випуск журналу «Вісник Харківської Духовної Семінарії». Даний журнал почав видаватися в 2011 році з благословіння ректора ХДС Высокопреосвященнішого Никодима, митрополита Харківського і Богодухівського (+2011).

Головним редактором «Вісника ХДС» є ректор Харківської духовної семінарії Високопреосвященніший митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій.

Традиційно видання часопису «Вісника» відбиває наукове життя Харківської духовної школи у поточному, а також цього разу й у минулих двох навчальних роках. У 2021-2022 та 2022-2023 навчальних роках видання “Вісника” було тимчасово призупинено у зв’язку зі збройною агресією Росії проти України. Найголовнішою темою часопису є публікації, присвячені 225-річчю від дня утворення Слобідсько-Української та Харківської єпархії та 30-річчю з часу відродження духовної освіти на Харківщині. Також в номері є статі, присвячені навчальному процесу в Семінарії, Історії Православ’я в Україні та ін.

Авторами статей виступають викладачі, студенти та випускники Харківської духовної школи. Ознайомитися із журналом можна у розділі сайту Наукова діяльність – Вісник ХДС або за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1oSAYo3azU7P_hXx1qce1WHXlTh9aFutV/view?usp=drive_link. На даний момент видання вийшло лише в електронному вигляді, вихід друком очікується пізніше.

Кількість переглядів: 21

Comments are closed