Викладач Семінарії взяв участь у роботі наукової конференції

З благословення Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського та Богодухівського, ректора ХДС, викладач Харківської духовної семінарії, аспірант кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ “ХПІ” Василь Максимович Іванов взяв участь у роботі XXXI Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я (MicroCAD-2023)», що проходила 17-20 травня 2023 року на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» в онлайн-режимі.

Організаторами конференції виступили: НТУ «ХПІ» (Україна), Мішкольцький університет (Угорщина), Магдебурзький університет ім. Отто фон Геріке (Німеччина), Софійський університет «Св. Климент Охридський» (Болгарія), Варшавська та Познанська політехніки (Польща), Петрошанський університет (Румунія).

Пленарне засідання проходило 17 травня на платформі Zoom.

Спікерами пленарного засідання були:

  1. Професор Вільям Д. Філліпс – фізик-експериментатор; почесний керівник групи лазерного охолодження та захоплення та співробітник NIST у Національному інституті стандартів і технологій США; Заслужений професор Університету Меріленда; Науковий співробітник Об’єднаного квантового інституту NIST та UMD; Лауреат Нобелівської премії з фізики – 1997 (США, Гейтерсбург, Меріленд);
  2. Професор Сокол Євген Іванович – ректор НТУ «ХПІ», член-кореспондент Національної академії наук України, лауреат Державної премії з науки і техніки, лауреат премії НАН України імені С.О. Лебедєва, доктор технічних наук, професор (Україна, Харків);
  3. Професор Ульріх Рюдігер – ректор Рейнсько-Вестфальського технічного університету Аахена (Німеччина, Аахен);
  4. Професор Жерар Говерс – спеціаліст в галузі наук про Землю та навколишнє середовище, проректор з наукової роботи Католицького університету Левена (Бельгія, Левен);
  5. Пугач Сергій Григорович – координатор Національного контактного пункту Євратом в Україні, Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України (Україна, Харків).

Пленарне засідання проводилося цілком англійською мовою.

Загалом заявки на участь у MicroCAD-2023 подали біля 3000 вчених, педагогів, спеціалістів. Вони представляли одинадцять регіонів України та двадцять країн: США, Німеччину, Польщу, Бельгію, Китай,  Угорщину, Турреччину, Словаччину, Болгарію, Індію, Румунію, Казахстан, Грецію, Марокко, Судан, Ємен, Ліван та інші.

Конференція відбувалася по 12 секціях: енергетика, електроніка та електромеханіка; актуальні питання механічної інженерії і транспорту; комп’ютерне моделювання, прикладна фізика та математика; хімічні технології та інженерія; економіка, менеджмент та міжнародний бізнес; медичні науки; міжнародна технічна освіта; соціально-гуманітарні технології; комп’ютерні науки та інформаційні технології; навколоземний космічний простір. Радіофізика та іоносфера; електромагнітна стійкість; воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону.

Викладач Семінарії В.М. Іванов виступив з доповіддю на тему: “Трьохсвятительський храм міста Харкова” на секції 8 Соціально-гуманітарні технології на підсекції 8.1 – Сучасні проблеми гуманітарних наук, що проходила 19 травня на базі кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ “ХПІ” на платформі Microsoft Teams. Загалом на підсекції було представлено 42 доповіді.

За результатами конференції видано електронну збірку тез, а всі учасники отримали сертифікати.

Кількість переглядів: 9

Comments are closed