Престольне свято та 27-й випуск Харківської духовної семінарії

21-го травня 2023 року, в день пам’яті нашого небесного покровителя апостола і євангеліста Іоанна Богослова, відбувся 27-й випуск вихованців Харківської духовної семінарії.

Урочистості з приводу престольного свята та випуску очолив ректор Семінарії Високопреосвященніший Онуфрій, митрополит Харківський і Богодухівський.

В Іоанно-Богословському домовому храмі архієрейської резиденції, розташованій на території Свято-Покровського чоловічого монастиря, владика-ректор очолив Божественну Літургію у співслужінні викладачів Семінарії у священному сані.

Перед початком літургії Його Високопреосвященство здійснив постриг у читців випускників денного відділення, які не мають священного сану. Під час служіння відповідного чину майбутні читці мали прочитати уривки з Богослужбового Апостолу, після чого над ними була звершена хіротесія.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні та єдність Православної Церкви. Вихованці семінарії причастилися Святих Христових Таїн.

Після Божественної літургії і молебня святому апостолу Іоанну Богослову митрополит Онуфрій виголосив слово проповіді, у якому привітав усіх присутніх із престольним святом та завершенням навчального року.

Літургійні піснеспіви виконували зведений хор Семінарії під керівництвом протоієрея Федора Воскобойнікова.

Проповідь на святкову тему промовив студент 3-го класу ієродиякон Іреней (Чистяков).

Урочистості продовжилися в актовій залі архієрейської резиденції. Високопреосвященнійший владика Онуфрій вручив похвальні грамоти та дипломи випускникам денного й заочного відділень, Іконописної школи та регентсько-співацького відділення.

Після цього студенти-випускники звернулися до владики-ректора та викладачів із словами подяки. Перший проректор отець Валентин у своєму слові особливо відмітив важливу, в цей нелегкий час, роль трудів митрополита Онуфрія у досягнені успіхів вихованцями Харківської духовної школи.

В завершення урочистого заходу владика Онуфрій привітав випускників із закінченням навчання, подякував професорсько-викладацькій корпорації Семінарії за їхні труди та побажав випускникам мужньо стояти на захисті православної віри.

Наприкінці свого слова Владика-ректор привітав викладачів-ювілярів й нагородив їх грамотами та преподав усім своє архіпастирське благословіння.

Накінець, біля входу в архієрейську резиденцію була зроблена спільна фотографія.

 

 

 

Кількість переглядів: 154

Comments are closed