Вихованці ХДС здійснили паломницьку поїздку в Свято-Успенську Почаївську Лавру

З благословення  Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського, ректора ХДС, вихованці семінарії та іконописної школи на день святкування пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, що припадає на 1 січня, здійснили традиційну паломницьку поїздку в Свято-Успенську Почаївську Лавру.

Поїздка відбулася з 29 грудня 2020 року по 3 січня 2021 року під керівництвом проректора ХДС з виховної  роботи  Миколи Миколайовича Стеця. Для наших паломників Почаївська духовна семінарія організувала екскурсію лаврою, під час якої вони поклонилися великим святиням Почаївської обителі: Стопі Божої Матері, її чудотворній іконі “Почаївська”, мощам преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, помолилися у печерці, в якій подвизався преподобний Іов, і віддали пошану іншим лаврським святиням. Під час святкування пам’яті преподобного Амфілохія паломницька група взяла участь у хресній ході з перенесенням святих мощей та соборному богослужінні архієреїв УПЦ у Преображенському соборі, за яким вихованці нашої духовної школи співали на кліросі разом з почаївськими семінаристами та причастилися Святих Христових Таїн.

Також під час паломницької поїздки студенти семінарії відвідали Свято-Духівський скит, розташований неподалік від лаври, та Богоявленський жіночий монастир у Кременці, взяли участь у щорічному всеукраїнському з’їзді молоді, де обговорювалися актуальні молодіжні проблеми релігійного характеру, на якому були присутні митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій та митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, молилися за богослужіннями Почаївської духовної семінарії та побували в гостях у її ректора архієпископа Шумського Іова, який дуже радо зустрів паломників і вручив всім пам’ятні подарунки.

Усі вихованці Харківської духовної школи залишилися дуже задоволені поїздкою та привезли із собою з Почаївської лаври безліч нових вражень та приємних спогадів.

 

Кількість переглядів: 158

Comments are closed