Вихованці ХДС взяли участь в конференції на базі КДАіС

2 квітня 2024 року з благословення Блаженнішого, Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на базі Київської духовної академії і семінарії відбулася ХІІI щорічна студентська конференція «Студентська наука в духовній школі».

У 2024 р. виповнюється 10 років з дня упокоєння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана, 1935–2014), Предстоятеля Української Православної Церкви та 100 років з дня народження протоієрея Петра Влодека (1924–2017), який був першим ректором відродженої Київської духовної семінарії у 1989–1991 рр. Тому в цьому році конференцію було присвячено цим двом видатним церковним діячам другої половини ХХ — початку ХХІ ст.

З благословення Високопреосвященнішого Онуфрія митрополита Харківського і Богодухівського, ректора ХДС, у конференції взяли участь студент 4-го класу Харківської духовної школи Нєєлов Кирило в секції «Православна Церква в Україні: досвід минулого та виклики сучасності» із доповіддю на тему: “Проблема єдності православних в Україні після здобуття незалежності” та студент 3-го класу Рибалко Даніїл в секції «Київські духовні школи: наукова спадщина та визначні представники» із доповіддю на тему: “Проблема канонізації святителя Мелетія, архієпископа Харківського (до 240-річчя від дня народження)”.

 

Кількість переглядів: 32

Comments are closed