Паломницька поїздка вихованців ХДС до Почаївської Свято-Успенської Лаври

З благословення  Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського, ректора ХДС, вихованці Семінарії та регентсько-співацького відділення до дня святкування пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, що припадає на 1 січня, здійснили традиційну паломницьку поїздку до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Поїздка відбулася з 30 грудня 2023 року по 3 січня 2024 року під керівництвом проректора ХДС з виховної  роботи  Миколи Миколайовича Стеця. Паломники  поклонилися великим святиням Почаївської обителі: Стопі Божої Матері, її чудотворній іконі “Почаївська”, мощам преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, помолилися у печерці, в якій подвизався преподобний Іов, і вшанували інші лаврські святині. Під час святкування пам’яті преподобного Амфілохія паломницька група була присутня на соборному богослужінні архієреїв УПЦ у Преображенському соборі. На нічній святковій Літургії паломники причастилися Святих Христових Таїн.  Почаївська духовна семінарія організувала екскурсію Лаврою, під час якої студенти ХДС дізналися багато цікавих  фактів щодо заснування та історичного розвитку Лаври та її святинь.

Також під час паломницької поїздки вихованці Семінарії та регентсько-співацького відділення відвідали Свято-Духівський монастир, розташований неподалік від Лаври, молилися за богослужіннями Почаївської духовної семінарії, під час яких вихованці регентсько-співацького відділення співали на окремому кліросі семінарського храму.  Окрім цього паломники побували в гостях у ректора Почаївської духовної школи архієпископа Шумського Іова, який з радістю зустрів паломників і вручив всім пам’ятні подарунки.

Усі вихованці Харківської духовної школи залишилися задоволеними поїздкою та привезли із собою з Почаївської лаври безліч нових вражень та приємних спогадів.

 

Кількість переглядів: 74

Comments are closed