Престольне свято та 26-й випуск Харківської духовної семінарії

21-го травня 2022 року, в день пам’яті нашого небесного покровителя апостола і євангеліста Іоанна Богослова, відбувся 26-й випуск вихованців Харківської духовної семінарії.

Урочистості з приводу престольного свята та ювілейного випуску очолив ректор Семінарії Високопреосвященніший Онуфрій, митрополит Харківський і Богодухівський.

В Іоанно-Богословському домовому храмі архієрейської резиденції, розташованій на території Свято-Покровського чоловічого монастиря, владика-ректор очолив Божественну Літургію у співслужінні викладачів  Семінарії.

Перед початком літургії Його Високопреосвященство здійснив постриг во читців випускників денного відділення, які не мають священного сану.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні. Вихованці семінарії причастилися Святих Христових Таїн.

Після Божественної літургії  митрополит Онуфрій виголосив слово проповіді, у якому привітав усіх присутніх із престольним святом та підкреслив важливість звершення служби в день пам’яті святого апостола  Іоанна Богослова, не дивлячись  на складну воєнну ситуацію в Україні, а також згадав вплив “апостола любові” на життєвий шлях приснопамятного митрополита Никодима, першого ректора Семінарії.

Літургійні піснеспіви виконував чоловічий хор ХДС під керівництвом ієрея Савви Дорохова.

Урочистості продовжилися в актовій залі архієрейської резиденції. Високопреосвященнійший владика Онуфрій вручив похвальні грамоти та дипломи випускникам денного й заочного відділень, Іконописної школи, регентських і співацьких курсів.

Після цього студенти-випускники звернулися до владики-ректора та викладачів із словами подяки. Перший проректор отець Валентин у своєму слові особливо відмітив важливу роль керівництва та організації учбового процесу митрополитом Онуфрієм у нелегкий для нашої країни час, а також підніс у дар архіпастирю ікону роботи вихованців Іконописної школи.

В завершення урочистого заходу Високопреосвященніший владика Онуфрій привітав випускників із закінченням навчання, подякував професорсько-викладацькій корпорації Семінарії за їхні труди, побажав випускникам мужньо стояти на захисті православної віри. Наприкінці свого слова Владика-ректор привітав викладачів-ювілярів й нагородив їх почесними церковними нагородами та преподав усім своє архіпастирське благословіння

Накінець, біля входу в архієрейську резиденцію була зроблена спільна фотографія.

Кількість переглядів: 238

Comments are closed