Початок нового 2021/2022 навчального року в ХДС

З нагоди початку нового навчального року в Харківській духовній семінарії з благословення владики ректора Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського, 31 серпня 2021 року в Озерянському храмі Покровського монастиря м. Харкова була відслужена урочиста Божественна літургія, яку очолив проректор з навчально-методичної роботи протоієрей Володимир Мутін у співслужінні викладачів та студентів Семінарії у священному сані.

Пінеспіви літургії виконував зведений хор семінаристів і регентсько-співацького відділення під керівництвом протоієрея Федора Воскобойнікова. На сугубій єктенії була піднесені молитви за мир в Україні, єдність Православної Церкви, а також молитва за позбавлення від пандемії короновірусної хвороби. Під час богослужіння вихованці Семінарії причастилися Святих Христових Таїн. Після літургії відбувся молебень перед початком нового навчального року.

Після закінчення святкового богослужіння в архієрейській резиденції відбувся урочистий акт під головуванням ректора Харківської духовної семінарії митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія. Під час урочистого акту проректор з навчально-методичної роботи протоієрей Володимир Мутін оголосив результати вступної компанії Харківської духовної семінарії. Потім перший проректор протоієрей Валентин Ковальчук виступив зі словами подяки Високопреосвященнішому владиці ректору.

На завершення митрополит Онуфрій звернувся зі словами настанови до вихованців Семінарії, преподав своє архіпастирське благословіння і побажав Божої допомоги в новому навчальному році.

Після цього для новоприбулих вихованців Харківської духовної семінарії була організована екскурсія в Церковно-історичний музей Харківської єпархії.

Кількість переглядів: 230

Comments are closed