У Харківській духовній семінарії пройшли вступні іспити

30-го серпня 2021 року з благословення ректора ХДС Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського, в Харківській духовній семінарії пройшли вступні іспити на денне та заочне відділення. Перед початком іспитів у стінах Семінарії відбувся молебень, який очолив перший проректор прот. Валентин Ковальчук. Письмовий іспит цього року  полягав у написанні викладу на запропоновану тему. Також абітурієнти пройшли медичну співбесіду з семінарским лікарем і прослуховування з церковного співу. Після цього вступники проходили співбесіду з комісією, що складалася з викладачів семінарії, яку очолив владика-ректор. В ході вступної співбесіди вони повинні були показати своє знання молитов, біблійної історії, історії Церкви, основних положень православного віровчення, а також навички читання церковнослов’янською.

25 і 26 серпня 2021 року в Харківскькій духовній семінарії відбувалися вступні іспити в іконописну школу. В перший день абітурієнти проходили співбесіду, під час вони показали свої знання Закону Божого і християнської моральності. В другий день – здавали іспит з малюнку та живопису.

26-го серпня в актовій залі Харківської духовної семінарії відбулися вступні іспити на регентсько-співацьке відділення. Абітурієнтам співацьких курсів було запропоновано виконати на вибір 2-3 воскресних тропаря з одноголосного обіходу. Для абітурієнтів регентських курсів завдання було складнішим: необхідно було вміти виконати будь-яку з партій чотириголосного обіходу тих само 2-3 воскресних тропарів. Крім того, пройшла співбесіда, в ході якого абітурієнти показали свої знання основ Закону Божого.

Кількість переглядів: 270

Comments are closed