Участь Семінарії в археологічній експедиції

Традиційно Харківська духовна семінарія бере участь в щорічних археологічних експедиціях.

З благословення ректора ХДС Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодухівського, в липні 2021 року викладач церковної археології, кандидат історичних наук Фомін Михайло Володимирович і вихованець 3-го класу Харківської духовної семінарії Шаповалов Станіслав, брали участь в роботі Міжнародної археологічної експедиції в Національному історико-археологічному заповіднику «Ольвія» НАН України (Миколаївська область).

Ольвія є найбільшим античним полісом Причорномор’я, була заснована як антична колонія вихідцями з Мілета в першій чверті VI століття до Р. Х. на правому березі Дніпро-Бузького лиману на південь від сучасного Миколаєва і сучасного села Парутине Очаківського району Миколаївської області.

Представники семінарії брали участь в розкопках грецького некрополя. Крім того для учасників експедиції проводилися екскурсії та лекційні заняття.

У день від’їзду група відвідала Миколаївський зоопарк.

Участь Харківської духовної семінарії в археологічних розкопках, а також подібних заходах корисно як для викладачів семінарії, так і для майбутніх пастирів, так як комплекс богословських дисциплін, що викладаються в духовних школах, тісно пов’язаний з історична наукою.

Кількість переглядів: 63

Comments are closed