Вихованці ХДС взяли участь у конференції КДАіС

30 березня 2021 року з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулася ХІ щорічна студентська конференція «Студентська наука в духовній школі», організована Київською духовною академією і семінарією.

Останні роки стали для усього Світового Православ’я часом серйозних випробувань. Втручання Константинопольського патріарха в церковну ситуацію в Україні призвело до важкої кризи у міжцерковних відносинах. Сьогодні набули особливої актуальності питання екклезіології. Вчення про церковну єдність, про першість у Вселенській Церкві, про канонічний устрій Помісних Церков, про апостольське спадкоємство, про порядок прийняття до Церкви тих, хто від неї відійшов — усі ці питання сьогодні активно обговорюються в церковному середовищі. У зв’язку з цим на конференції, особлива увага була присвячена питанням екклезіології.

Робота конференції проходила на 9 секціях. У науковому форумі прийняли участь представники духовних навчальних закладів Української Православної Церкви та Руської Православної Церкви, а також представники світських вищих навчальних закладів з України та Росії.

З благословення Високопреосвященнійшого митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, ректора ХДС, у конференції прийняли участь вихованці Харківської духовної школи: студент 3-го класу Грейцар Євген в секції 7 «Православ’я в Україні на межі ХХ-ХХІ ст. Проблеми церковних розколів» і студент 2-го класу Воскобойніков Петро в секції 2 «Біблійна екзегеза, герменевтика та ісагогика».

Частина учасників взяли участь у конференції дистанційно на інтернет-платформі «Zoom».

Кількість переглядів: 78

Comments are closed